Välkommen till Konstringen på Mälaröarna

Om Konstringen

KONSTRING, 28–29 SEPTEMBER 2019

Ett nätverk av Konstnärer och Konsthantverkare på Mälaröarna

Varje år den sista helgen i september månad har vi nöjet att få bjuda in till en konstrunda i Kulturens övärld, där du under den siste helgen i september kan beskåda alster av lokala konstnärer och konsthantverkare och dessutom uppleva vår vackra natur!

KONSTRINGEN  består av konstnärer och konsthantverkare som för 30:e året i rad arrangerar utställningar över hela Mälaröarna. I år är vi 46 utställare, alla med anknytning till öarna, som ställer ut på 23 olika platser. Vi visar allt ifrån akvarell- och oljemålningar till fritt broderi, keramik, silversmide och vävda mattor.
Nätverket KONSTRINGEN startades på initiativ av ett tiotal konstnärer år 1989 och därefter har antalet medlemmar ökat för varje år. I KONSTRINGEN finns såväl yrkesverksamma som fritidskonstnärer.

Framsida Konstringens Folder för 2019KARTA och ANNONSÖRER – Ett par veckor före utställningshelgen delar vi ut en folder som innehåller en karta till utställningsplatserna samt lite information om föreningen och årets samlingsutställning. Under fliken ”Annonsörer” finns det också en översikt av våra sponsorer med länk till respektive hemsida. Foldern kommer att finnas tillgänglig på en mängd olika platser i Ekerö Kommun. Du hittar den också lite överallt på vår hemsida i pdf-format.

Adobe_ReaderFör att kunna läsa pdf-filer behöver du acrobat reader som du kan hämta gratis via denna länk. 

GEMENSAM SAMLINGSUTSTÄLLNING – på Ekebyhovs slott, Ekerö. Här finns exemplar av konst från samtliga Konstringens deltagare. Utställningen är öppen tre dagar, fredag till söndag, mellan kl 11 och 17.

KONSTNÄRER – Till vänster ser du fliken ”Konstnärer”. Där hittar du konstnärerna med en kort presentation och exempel på sin konst samt kontaktmöjligheter.

UTSTÄLLNINGAR – Under denna flik hittar du mer information om årets utställning, Konstringen 2018. Här visas också information om våra medlemmars övriga utställningar.

KURSVERKSAMHET –  Många av våra medlemmar leder kurser i deras specifika områden. Se mer under fliken ”Kursverksamhet”.

BLI MEDLEM – Du som är intresserad av att bli medlem i Konstringen, läs mer på sidan ”Bli medlem”.