Ursula Klasén

Smide i silverlera

Kontakta Ursula: tel  08 560 345 69, mobil  0739 132 290, epost, hemsida
Föregående konstnärnästa

Ursula Klasén och är bosatt på Ekerö sedan 1993. Hon skapar unika smycken och små föremål med silverlera, sterling silver, fusat glas, bärnsten, turkos, korall och andra stenar.

Ursula hämtar sin inspiration från naturen och fynd från vikingaskatter. Sedan barnaåldern har hon varit intresserad av skulptur och måleri. Ursula tycker om att experimentera och tänja på silverteknikens möjligheter och de är, enligt henne, oändliga.

”Att skapa i silverlera har inga gränser, man kan skapa fantastiska silverföremål där endast den egna fantasin sätter stopp.”

Ursula Klasén är certifierad lärare i silverlera och undervisar på Studieförbundet Vuxenskolan.

Utställningar:

  • Galleri Lyktan, våren 2007 i Skogås

Om silverlera:

Silverlera tillverkas i Japan av Mitsubishi sedan 1990-talet. Den består av vatten, organiskt bindemedel och mycket små partiklar av rent silver (99,99 FS).

Bindemedlet och vattnet gör att materialet uppträder som lera. Principen är att man formar silverleran till önskad form och sedan hettar man upp den för att ta bort bindemedlet och metallpulvret blir solitt, rent silver (pp.99 FS). Silvret kan förgyllas, patineras, emaljeras, lödas och byggas på genom tilläggsbränningar. Med andra ord så börjar man arbetet som keramiker och avslutar som silversmed.