Elisabeth Gilting

Akvarell

Kontakta Elisabeth: mobil  070 680 82 73, epost
Föregående konstnär | nästa

Elisabeth Andrä Gilting har stor kärlek till naturen och det som finns och rör sig i den. Bilderna börjar oftast med en tanke och en känsla, skapar sedan sig själv under resans gång. De färdiga bilderna kan ge en känsla av ensamhet men har också en vänlig ton av stillhet och frid.

Elisabeth gillade att rita mycket redan som barn. Hon gjorde senare som ung vuxen, fantasifulla och personliga högtidskort och affischer i bläck och tusch åt släkt, vänner och arbetskamrater. Hennes personlighet var klart konstnärlig och det har kommit till uttryck på många olika sätt i hennes liv. Bl a har hon hållit på med keramik, målning på korgar, trä och bruksföremål och tillverkning av smycken.

Hon gick senare i livet några kurser i silverlera och fascinerades av silvrets egenskaper, kontra möjligheten att modellera den som som en lera. Ytterligare längre fram i livet blev hon puschad av en konstnär här på öarna att försöka uttrycka  sig i akvarellmålning. Och där befinner hon sig nu. I upptäckandet av hur mycket man kan göra med ett papper, lite pigment och vatten.

Sökte och blev jurybedömd och medlem i konstringen 2020